Çikolata parçalı kurabiyeyi kim sevmezki :) Ama ben en çok yabancı sitelerdeki tarifleri bulup yapıyorum ve çok lezzetli oluyor..Bu tarif, benimde yakından takip ettiğim ünlü şef, çikolata ustası Jacques Torres’a ait :) Eee o zaman tarif ondan yapması ve yemesi bizden :) Şimdiden kolay gelsinn..
Malzemeler:
225 gr oda ısısında tereyağ
1 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker (dilerseniz esmer şeker kullanabilirsiniz)
2 yumurta
3,5 su bardağı un
Yarım
çay kaşığı tuz
1
çay kaşığı kabartma tozu
1 çay
kaşığı karbonat
450
gr irice kıyılmış, karşık çikolata (damla çikolata kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
Tereyağ ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar
yaklaşık 4-5 dakika çırpalım. Yumurtaları tek tek hamura yedirerek
ekleyelim. Unu, kabartma tozunu, karbonat ve tuzu ayrı bir kapta
karıştıralım ve mikseri düşük devirde çalıştırırken unu azar azar ilave
edelim ve karıştırmaya devam edelim. Hamura
çikolata parçalarını ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kurabiyeleri 5 cm lik dondurma kepçesi yada tatlı kaşığı ile aralıklı olarak tepsiye dizelim. (Aralıklı olarak dizmeniz önemli çünkü tereyağlı kurabiye olduğu için yayılıyorlar)
15 dakika önceden ısıtılmış 170 derece
fırında pişirelim. Kurabiyeler yumuşakken fırından alalım..
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder